Om oss

Byggnadsställningar i över 40 år

Det är lätt att överdriva, men när jag säger att jag har oslagbar erfarenhet inom konceptet byggnadsställningar så är det ingen överdrift. De senaste 40 åren av mitt liv har jag ägnat åt detta relativt smala koncept – det finns ingenting inom ämnet byggnadsställningar som jag inte har undersökt och upplevt oräkneliga gånger. I byggbranschen är byggnadsställningar ett mycket viktigt redskap för att man ska kunna genomföra sina uppdrag, samtidigt är det något man ofta fäster för lite uppmärksamhet vid. Det är så otroligt viktigt att man har den respekt för byggnadsställningar som de förtjänar, annars händer olyckor alldeles för lätt. Även i Sverige, ett land som ligger långt fram gällande trygg arbetsmiljö, händer olyckor vid byggnadsställningar varje år. Det är tragiskt.

Multikompetens

Jag som står bakom Ställningskonsulten heter Bo Rosendahl och började min karriär genom att gå yrkeslinjen för snickare med slut år 1964. Utbildningsmässigt har jag läst påbyggnadskurser efter detta, bland annat en ställningsmontörkurs, kurs i företagsekonomi, entreprenadjuridik och en arbetsledarutbildning.

De största kunskaperna har jag dock tillskansat mig genom erfarenhet, jag har både drivit egna företag och varit anställd och sedan 2013 driver jag nu Ställningskonsulten där jag erbjuder min expertis inom byggnadsställningar till alla som behöver hjälp. Jag har erfarenhet som arbetsledare såväl som ställningsbyggare, kalkylskapare och ställningsberäknare.

Man ägnar inte 40 yrkesår åt något man inte brinner för, även om min yrkesbana varit smal så har den varit stabil och min kompetens har bara vuxit med åren. Idag, när allting utvecklas i det tempo som vi nu upplever, så är det viktigare än någonsin att fortsätta slipa på sin kompetens – det tycker jag är uppmuntrande!